En dejlig opskrift af Nils’.
3 løg
2 fed hvidløg
100gr tørsaltet rigtig god bacon
3spsk olivenolie
10 kartofler
5 blade savoykål
1 terning grøntsagsboullion
1 – 1 1/2L vand
3spsk hvidvinseddike
2 1/2dl frosne ærter
1ds hvide bønner
3stk lauerbærblade
Salt og peber
Evt hakket persille på toppen
Baconen skæres i små stykker, løgene skæres i tern, hvidløg i skiver. Det snurrer lidt i olien indtil løgene er klare og baconen har smidt lidt af fedtet. Ikke brune! Kom eddiken på og kog det næsten væk igen(et minut eller to)
Kom vand på med boullionterningen.
Kartofler skæres i mundrette stykker og savoykål i korte ske-venlige strimler og kom begge dele i gryden. Kom lauerbær og et par vrid peber i.
Kog i 5-7 min, kom bønner i og kog til kartoflerne er møre. Kom ærter i lige inden servering. Smag til. Hak persille og drys på