En dejlig opskrift af Nils’.

4spsk olivenolie
4 stk ferske merquezpølser
4 mellemstore løg
4 store gulerødder
5 lauerbærblade
2.5 dl røde linser
Blandede finthakkede urter: 6 store stængler frisk timian, en stængel løvstikke, 3 totter kruspersille
10 drej på kværnen med spidskommen
2L vand
1 grøntsagsbouillionterning
1 spsk æbleeddike
Salt

Dagens køleskabsoprydning kan også kommes i, jeg brugte:
2 slatne forårsløg
5 skårne cherrytomater
1/4 rød peber i små tern

Skær pølserne i stykker og rist af i olien i støbejernsgryden. Hak løgene og rist med så de klares. Kværn spidskommen i når løgene tilsættes så det ristet lidt med. Hak gulerødderne semi-fint og hæld i gryden, rist igennem i 3-5 min. Pluk timianen af stilkene og hak sammen med de andre urter. Kom urter, vand, bouillionterning og linser i gryden og kog sagte under låg i 40 min eller så lang tid det tager at gå op til bilen to gange, køre retur til stationen, forsøge at finde en p-plads efter alle er kommet hjem fra arbejde og så foretage en parallelparkering i en lidt for lille bås.

Smag til med salt og lidt eddike alt efter hvad du har hældt i fra køleskabet. Juster med vand hvis suppen er for tyk