Louis og Nina forærede Nils en madeleineform i fødselsdagsgave, og det er vi glade for. De små bløde kager er perfekte som en tegodte – eller som et hyggeligt indslag på nytårsdesserten.

2 æg
korn af 1/2 vaniliestang
68g sukker
skal af 1/2 citron
65g smør
63g hvedemel, sigtet

Smelt smørret. Hold lidt af smørret tilbage, det skal du bruge til at pengsle formen.
Pisk æg, korn af vaniliestang, sukker og citronskal sammen så det bliver meget luftigt. Det tager lang tid så brug elpisker. Når du har fået en luftig og skummende masse, så pisk det smeltede smør i lidt af gangen. Slut af med at vende melet i forsigtet, så du ikke slår luften ud.
Pensl formen med lidt smør og fyld hver form ca 1/2 op. Bag ved 190 grader i ca 8 minutter. De hæver op og bliver buttede på oversiden.
De skal spises med det samme.