Det her en en honningkage grundopskrift, og den kan så bruges i uendelige variationer.

Fordej – laves en måned i forvejen
500g honning
250g hvedemel

Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål. Kom det i en tætsluttende bøtte. Gem fordejen et ikke for lunt sted (f.eks. et køkkenskab) i minimum en måned.
Den kan godt blive hård. Det er OK.

Honndingkagedej – en måned senere men 3 dage før indtagning
2 æggeblommer
10g hjortetaksalt
honningkagefordejen
250 hvedemel
10g potaske
5g std kanel
5g std ingefær
5g std nellike

Kom æggeblommerne i en skål og rør hjortetaksalten ud i. Sørg for der ikke er nogen klumper. Rør potasken ud i et par skefulde vand (pas på, det kan godt blive varmt). Bland æggeblommerne og potasken i fordejen, tilsæt krydderier og til sidst hvedemel og ældt dejen godt sammen – f.eks. 6 minutter i røremaskine første halvdel af tiden ved lavhastighed og derefter fuld gas.

Kom dejen på et melet bord og brug den nu som du ønsker.

Du kan f.eks. stikke ud til honninghjerter, som du overtrækker med chokolade.
Lave en lang rektangel, som du efter bagning flækker og smør med flødeskum og kandiserede appelsinskaller.

Bagetiden afhænger af tykkelse og størrelse, men er den et par cm, så bag ved 180 grader i ca. 15 minutter. Bag kun en plade i ovnen af gangen og sørg for at emnet ikke rører ved hinanden; de hæver og breder sig!

Du ved om den er færdigbagt, hvis du forsigtigt kan presse en finger ned på toppen og det ikke efterlader et aftryk. Hvis det gør, så bag et par minutter mere.

Lad de bagte honningkager køle helt af. Pak dem ind i et fugtigt viskestykke og lad dem stå i køleskabet 3 dage, inden du f.eks. overtrækker eller flækker. Så samler de dejlig smag. Honningkagen kan også stå længere. Hvis du kan vente.