Der er to virkelig gode vietnamesiske spisesteder i Aarhus. Det ene laver en genial pho og den anden laver de lækreste friske ruller. Jeg har givet mig i kast med sidstnævnte.
2 personer
10 stk. rispapir
20 (frosne) tigerrejer/store rejer
1 lille hjertesalat
2 gulerødder
1 rød peber
2 håndfulde bønnespirer (eller andre spirer)
frisk mynte
frisk koriander
1/2 pk glasnudler/tynde risnudler
Et drys sesamfrø
Dip
4 store spsk peanutbutter
3-4 spsk sød chilisauce
10 dryp fish sauce
saften af 1 lime
Sæt en gryde i kog og kog rejerne i 5 minutter. Lad rejerne køle af.
Skyl 5 pæne blade fra hjertesalaten og halver dem evt. så de er ca. 2×1 cm.
Skær gulerødder og peberfrugt julienne (dvs. i tændstikker).
Skyl spirer. Rens krydderurter og hak groft.
Rør dippen sammen.
Når rejerne er kolde skal de pilles og halveres på langs.
Find en skål med samme eller større diameter som rispapiret og fyld den med koldt vand. Læg et stykke rispapir i og lad det blive fugtet igennem, så det bliver blødt.
Læg papiret på et fugtigt skærebræt. Læg først salat ca. 2 cm inde på rispapiret fra der hvor du står; læg derefter de øvrige ingredienser i: En lille smule nudler, så spirer, så gulerødder og rød peber, krydderurter og slut med fire halve rejer.
Fold nu nederste del ind over fyldet, så de to sider, og rul nu op. De bliver flottere med træning. Nøglen er lidt fyld og rul stramt.
Læg rullerne på en tallerken og drys med sesamfrø.
Havde jeg haft hoisin sauce havde jeg puttet det i min dip, men det havde jeg ikke. Kokken i selskabet kunne godt have brugt mere salt.